Popularitatea Bulgariei ca destinatie turistica sporeste constant iar numarul turistilor straini care viziteaza tara creste in fiecare an, statisticile pe 2017 indicand ca 8,882 milioane de vizitatori straini au venit in Bulgaria, in crestere cu 7,6% fata de 2016, a anuntat vineri ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite, citat deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, veniturile obtinute de pe urma turistilor straini au urcat cu 9,3% anul trecut, la 6,895 miliarde de leva, conform datelor Bancii Centrale a Bulgariei. In ultimii doi ani, cresterea anuala medie a turistilor straini a fost de 12%, in timp ce la nivelul UE a fost de aproximativ 7%, a subliniat Angelkova.

Conform unor statistici publice recent de Ministerul Turismului, cei mai multi vizitatori straini in Bulgaria au provenit din Grecia (1,16 milioane) si Romania (1,14 milioane). Pe locurile urmatoare sunt turistii din Germania, Turcia, Rusia, Macedonia, Serbia, Polonia si Marea Britanie.

Autoritatile de la Sofia vor sa atraga zece milioane de turisti straini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.