Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ironizat vineri incertitudinea legata de pozitia britanica fata de viitoarea sa relatie cu UE, apreciind ca "ar fi fost bine pentru Regatul Unit" sa fi fost el prim ministru, scrie AFP.

Theresa May si Jean-Claude JunckerFoto: Captura YouTube

Seful executivului european a dat un raspuns malitios ziaristilor care il intrebau la Bruxelles despre o reuniune-maraton a guvernului condus Theresa May si care ar trebui sa fixeze o pozitie privind viitoarea relatie a Marii Britanii cu Uniunea Europeana.

"Nu sunt premierul britanic, ar fi fost bine daca eram dar nu sunt", a raspuns el, surazand, la sosirea la summitul european al celor 27 (fara Marea Britanie) consacrat viitorului UE dupa Brexit.

"Voi comenta rezultatul" acestei sedinte a guvernului britanic "cand voi cunoaste concluzia sa exacta", a adaugat el.

"In ceea ce priveste Parlamentul si guvernul britanic, ei trebuie sa ofere un raspuns la noile semne de intrebare care au aparut in Marea Britanie", a comentat Juncker, care a mentionat ca "ipoteza de lucru este ca Marea Britanie va parasi UE la finele lui martie 2019", asa cum este prevazut.

Premierul britanic Theresa May urmeaza sa isi precizeze viziunea sa asupra parteneriatului post-Brexit cu UE vineri, 2 martie, potrivit purtatorului sau de cuvant.