Presedintia Republicii Moldova va cere institutiilor de la Chisinau sa investigheze activitatea consulului Romaniei la Balti, pe care il acuza de partizanat si de corupere politica a alesilor locali din nordul Republicii Moldova. Intentiile presedintiei pro-ruse de la Chisinau au fost anuntate in contextul in care peste 40 de localitati din Republica Moldova au semnat declaratii simbolice de Unire cu Romania, scrieRadio Chisinau. MAE roman spune ca aceste declaratii "se inscriu intr-o logica specifica campaniei electorale locale"

Mihail Baciu consul general in BaltiFoto: mae.ro

Presedintia de la Chisinau sustine ca a fi primit mai multe informatii potrivit carora consulul Romaniei la Balti, Mihail Baciu, ar fi corupt alesi locali din Nordul Republicii Moldova pentru a-l determina sa semneze declaratii unioniste, a scris pe Facebook consilierul juridic al presedintiei, Maxim Lebedinschi.

Mai mult, acesta sustine ca Mihail Baciu ar fi promovat si un partid politic din Republica Moldova.

Maxim Lebedinschi a anuntat ca presedintia va solicita Guvernului si Serviciului de Informatii si Securitate sa investigheze activitatea diplomatului roman.

Ministerul de Externe de la Bucuresti considera ca afirmatiile vehiculate de functionarii de la Presedintia Republicii Moldova, potrivit carora consulul Romaniei la Balti, Mihail Baciu, ar fi corupt alesi locali pentru a-I determina sa semneze declaratii unioniste, se inscriu intr-o logica specifica campaniei electorale.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat nota de informatiile vehiculate in spatiul public referitoare la activitatea consulului general al Romaniei la Balti si va intreprinde demersuri pentru verificarea acestora. MAE atrage atentia ca acestea se inscriu intr-o logica specifica campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localitatii si observa cu preocupare intensificarea in anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii indreptate impotriva Romaniei", se arata intr-un raspuns solicitat deRadio ChisinauAmbasadei Romaniei din Republica Moldova.