Presedintele Donald Trump a spus joi ca inarmarea acelor profesori care au pregatire militara sau pregatire speciala, dupa masacrul de saptamana trecuta din Florida, "ar rezolva problema instant", relateaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Trump a propus, in timpul unei discutii cu elevii care au supravietuit atacului de la liceul unde a avut loc saptamana trecuta in Florida, ca profesorii sa fie inarmati.

La intalnirea de miercuri, Trump a spus “Daca ati avea un profesor… care sa fie adept al armelor, acesta ar putea foarte bine sa puna capat atacului foarte repede”.

“Nu am spus niciodata “dati-le profesorilor arme” asa cum au afirmat agentiile de Fake News CNN si NBC. Am spus ca ma gandesc la posibilitatea de a da “arme profesorilor, sustinatori ai armelor, cu pregatire militara sau pregatire speciala - doar cei mai buni”, a subliniat Trump pe Twitter.

“Profesorii foarte bine pregatiti, adepti ai armelor, ar rezolva instant problema, inainte ca politia sa intervina. O foarte mare intimidare!”, a mai scris Trump intr-unul dintre mesajele sale de joi de pe Twitter.

Trump a spus miercuri ca ar vrea intensificarea verificarilor istoricului persoanei care cumpara arme si ca ia in considerare sa ridice limita de varsta pentru cumpararea anumitor arme.

17 elevi si angajati ai liceului au fost omorati pe 14 februarie la un liceu din Parkland, Florida, intr-un atac catalogat ca fiind al doilea ce mai sangeros atac armat la o scoala publica din SUA.