Un huligan rus suspectat ca a batut grav un suporter britanic in timpului violentelor care au avut loc in Marsilia in timpul campionatului european de fotbal 2016 a fost arestat la Munchen, in Germania, a anuntat joi politia germana, citata de AFP.

Rusul de 31 de ani, care era vizat de un mandat international emis de Franta, se deplasa din Moscova in Bilbao (nord-vestul Spaniei) pentru a asista la un meci de fotbal, a precizat politia. Acesta risca pana la 15 ani de inchisoare pentru tentativa de crima si provocarea de rani grave.

Barbatul fusese identificat la sfarsitul anului trecut de justitia franceza, care a emis un mandat international de arestare.

El este acuzat ca a agresat violent un suporter britanic de 51 de ani, identificat drept Andrew Brache, in 11 iunile 2016, in Marsilia, in marja meciului de fotbal impotriva Rusiei.

Acesta a fost lovit violent, inclusiv cu o bara de fier, in cadrul violentelor "vanatori de englezi", potrivit procurorilor francezi, efectuate de huligani rusi in centrul Marsiliei.

Victima, reanimata prin masaj cardiac, a suferit rani grave la nivelul creierului.