Avioane de razboi au lovit din nou ultima enclava rebela Ghouta de Est, din apropierea capitalei siriene, pentru a cincea zi consecutiv, in timp ce Organizatia Natiunilor Unite a cerut un armistitiu si sa se opreasca unul dintre cele mai violente atacuri aeriene asupra civililor si sa previna un "masacru", relateaza Reuters. Si cancelarul german Angela Merkel indeamna la incetarea "masacrului", potrivit AFP.

"Este nevoie sa evitam masacrul, pentru ca vom fi judecati de istorie", a spus reprezentantul Natiunilor Unite, Staffan de Mistura.

De Mistura a spus ca spera ca Consiliul de Securitate va fi de acord sa incheie o rezolutie pentru incetarea bombardamentelor in Ghouta de Est.

Presedintele Bashar al-Assad spune ca un armistiu este greu de atins, iar Moscova si Damasc sustin ca atacurile lor in Ghouta de Est sunt necesare, iar responsabili sunt teroristii.

"Cei care sustin teroristii sunt responsabili", pentru situatia din Ghouta de Est, a spus purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Nici Rusia, nici Siria, nici Iran nu sunt in categoria asta de state, pentru ca duc un razboi cu impotriva teroristilor din Siria", a mai adaugat acesta.

Cancelarul german a spus in Parlmanet ca ce se intampla in Siria este teribil, ca este vorba despre un masacru care trebuie denuntat clar si a indemnat Uniunea Europeana sa joace un "rol mai clar"

"Vedem actualmente evenimente teribile in Siria, lupta unui regim impotriva populatiei sale (...), uciderea unor copii, distrugerea unor spitale. Este vorba despre un masacru acolo si trebuie sa-l denuntam clar", a declarat ea in Parlament.

Mai mult de 300 de persoane au fost ucise in Ghouta de Est tarii, la marginea orasului Damasc, incepand de duminica seara si multe sute au fost ranite, potrivit unor observatori ai drepturilor omului si agentiilor de ajutorare care spun ca avioanele rusesti si siriene au lovit spitale si alte tinte civile.