Alexei Navalnii, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost retinut, joi, de politie cand iesea de la stomatolog, anunta presa rusa. Navalnii, care a organizat unele dintre cele mai mari demonstratii antiguvernamentale din Rusia in ultimii ani, a fost retinut de politie si pe 29 ianuarie, in timpul unui protest de amploare la Moscova, si eliberat in aceeasi zi.

Alexei NavalniiFoto: Agerpres/AP

UPDATE: Alexei Navalnii a fost eliberat la scurt timp de cand fusese retinut, potrivit Reuters.

De asemenea, Navalnii a fost intemnitat de trei ori in 2017, fiind acuzat de incalcarea legii.

Pe 30 decembrie 2017, Curtea Suprema din Rusia a respins apelul lui Alexei Navalnii referitor la decizia Comisiei Electorale de a nu-i accepta candidatura la presedintia Rusiei.

Candidatura sa a fost respinsa de Comisia Electorala rusa, invocandu-se faptul ca opozantul lui Vladimir Putin are o condamnare la activ. Navalnii, care considera ca a fost condamnat intr-un dosar motivat politic, le-a cerut sustinatorilor sai sa boicoteze scrutinul prezidential din 18 martie.

Potrivit unui sondaj recent realizat de institutul independent Levada, Vladimir Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intentiile de vot pentru alegerile din martie.