Presedintele american Donald Trump a declarat ca profesorii inarmati ar putea impiedica masacrele din scoli, precum cel din Florida de saptamana trecuta care a lasat in urma 17 morti, scrie BBCNews.

Un membru al personalului cu o arma ar putea pune capat unui atac "foarte repede", a apreciat Trump. El a lansat aceasta propunere in timp ce supravietuitori ai masacrului din 14 februarie i-au cerut sa ia masuri pentru ca o asemenea tragedie sa nu se mai intample niciodata.

In opinia presedintelui republican, profesorii ar urma sa faca o pregatire speciala pentru detinerea armelor. El considera ca in Statele Unite nu ar mai trebui sa existe zone fara arme, pentru ca "o zona fara arme, pentru un maniac, este ca o invitatie sa intram si sa atacam, pentru ca toti sunt lasi".

In timpul campaniei electorale din 2016, Donald Trump negase ca ar fi in favaorea prezentei armelor in salile de clasa.

Donald Trump a anuntat si ca va lua masuri ferme privind verificarea antecedentelor judiciare şi psihiatrice ale cumpărătorilor de arme.

Preşedintele american a promis de asemenea, fără alte precizări, 'fermitate' în ce priveşte vârsta legală pentru a cumpăra o armă de foc. Nikolas Cruz, atacatorul din Florida, a putut cumpara, la 18 ani, o armă semiautomată, în timp ce pentru a cumpăra alcool vârsta minimă este de 21 de ani.