Forte pro-regim au intrat marti in enclava Afrin, regiune din nord-vestul Siriei unde armata turca deruleaza de o luna o ofensiva pentru a alunga o militie kurda, a declarat pentru AFP o sursa locala.

UPDATE 18:00 Armata turca a recurs la tiruri de artilerie impotriva fortelor pro-regim, potrivit agentiei oficiale Sana.

"Fortele turcesti au luat in vizor pozitiile Fortelor populare imediat dupa sosirea lor in regiunea Afrin", a afirmat Sana.

---------------------

"Fortele populare au intrat in districtul Afrin", a afirmat Rojhad Rojava, un responsabil al Apararii kurde in cadrul administratiei locale.

Potrivit kurzilor, aceste forte vor fi amplasate la granita turca.

"Sute de combatanti au fost amplasati in aceasta dupa-amiaza" in zona, a afirmat si Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului.

Agentia oficiala siriana SANA a anuntat luni ca fortele pro-regim "se alatura rezistentei impotriva agresiunii turce".

In 2012, dupa retragerea fortelor pro-regim, Afrin a devenit prima zona kurda din Siria care a scapat de sub controlul puterii centrale.

Seful diplomatiei turce, Mevlut Cavusoglu, a lansat un semnal de alarma fata de orice interventie ale fortelor pro-guvernamentale siriene alaturi de militiile kurde in Afrin, afirmand ca acest lucru nu va impiedica Ankara sa-si continue ofensiva.