Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat ca Moscova este ingrijorata de actiunile Statelor Unite privind divizarea Siriei si a lansat un apel Washingtonului sa nu se joace cu focul, potrivit Rador, care citeaza presa turca.

Lavrov, care a rostit un discurs la Clubul Valdai, a afirmat ca actiunile Statelor Unite din Siria urmaresc divizarea tarii si ca Washingtonul se foloseste de kurzi pentru a distruge integritratea teritoriala a tarii.

Lavrov a adaugat: "Urmarim cu ingrijorare pasii care se fac pentru distrugerea integritatii teritoriale a Siriei. Motivul acestei ingrijorari il reprezinta faptul ca SUA au inceput sa aplice pe teren un plan, in special in regiunea dintre granita Siriei cu Irak si Turcia, in estul Eufratului. Dupa parerea mea, obiectivul partenerilor nostri americani in Siria nu este numai lupta impotriva organizatiei teroriste ISIS, iar declaratiile lor ca apara integritatea teritoriala a tarii, trebuie confirmata prin actiuni clare. Adresez un nou apel Statelor Unite sa nu se joace cu focul si sa nu actioneze in sensul nevoilor pe care le genereaza actuala situatie politica, ci tinand cont de interesele pe termen lung ale intregii Sirii, inclusiv de interesele kurzilor, Irakului si a popoarelor celorlalte tari din regiune."