Svastici au fost inscriptionate pe portile Ambasadei Poloniei in Israel, la o zi dupa ce premierul polonez a declarat ca printre autorii Holocasutului s-au aflat evrei, scrie BBC, citat de news.ro Politia din Tel Aviv a lansat o ancheta dupa descoperirea, de asemenea, a unor inscriptii injurioase si a cuvantului "criminal".

Declaratiile premierului polonez Mateusz Morawiecki au fost denuntate ferm de Israel. El a anuntat, ulterior, printr-un purtator de cuvat, ca nu a intentionat sa acuze victime evreiesti de "un genocid comis de nazisti germani".

Acest nou scandal are loc la o saptamana dupa ce Israelul a denuntat o noua lege poloneza care incrimineaza penal acuzarea natiunii sau statului poloneze de complicitate la crime naziste. Legea a fost promulgata de catre presedintele polonez Andrzej Duda si a fost trimisa la cea mai inalta instanta poloneza sa-i verifice constitutionalitatea.

Svastici si injurii antipoloneze au fost gasite duminica inscriptionate cu marcarul pe portile si pe un avizier al ambasadei poloneze. Nimeni nu a revendicat vandalizarea misiunii diplomatice.