O instanta antiterorism din Pakistan a condamnat la moarte un barbat suspectat ca ar fi criminal in serie si violatorul si ucigasul unei fete de sapte ani, a spus un procuror, relateaza Reuters.

Uciderea fetei a declansat proteste la nivel national dupa ce oamenii au acuzat guvernul de inactiune, iar o campanie mass-media a dus la arestarea suspectului care timp de ani de zile a fost liber.

Politia a gasit corpul lui Zainab Ansari intr-un cos de gunoi in districtul Kasur, aproape de orasul estic Lahore, la mijlocul lui ianuarie, la patru zile dupa ce a fost raportata disparitia ei.

Locuitorii din zona au spus ca aceasta crima a fost al doisprezecelea incident de acest fel in decursul unui an. Ulterior, anchetatorii au spus ca au gasit ADN-ul lui Imran Ali, in varsta de 24 de ani, la opt victime, inclusiv la corpul lui Zainab.

Sute de rezidenti au protestat dupa ce corpul lui Zainab a fost gasit, iar doua persoane au fost omorate de politie in timp ce agentii au tras focuri de arma pentru a dispersa multimea.

In acelasi district au fost plangeri ca dispar copii din 2015, cand autoritatile au spus ca au de a face cu o retea de pedofili, care ar avea legatura cu familie "proeminenta" din zona.

Aproape 10 cazuri de abuzuri pe zi asupra copiilor au fost raportate in Pakistan.