13 cetateni rusi si 3 entitati rusesti au fost inculpate de justitia americana pentru presupusa interferenta in alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite, a anuntat vineri procurorul special care ancheteaza acest caz, Robert Mueller, el afirmand ca cei acuzati ar fi dus "un razboi informational impotriva Statelor Unite in timpul alegerilor, cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump sa castige", potrivit CNBC.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Justitia americana considera ca suspectii s-au folosit de personaje fictive americane, platforme social media si de alte mijloace de informare online.

Cei 13 cetateni rusi ar fi conspirat inca din 2014 cu scopul de a incalca legile care le interzic cetatenilor straini sa influenteze alegerile americane si sa plateasca bani in acest sens.

Potrivit procurorilor americani, o organizatie rusa numita Agentia de Cercetare pentru Internet a cautat sa lanseze un "razboi informational" impotriva Statelor Unite prin folosirea unor personaje fictive americane si a unor platforme sociale si a altor mass-media bazate pe Internet.

De asemenea, si dupa alegerea lui Donald Trump, inculpatii ar fi organizati mitinguri in sprijinul liderului de la Casa Alba.