Turcia si Statele Unite ale Americii au decis "sa stabileasca mecanisme" pentru a normaliza relatiile dintre ele, a spus vineri ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, dupa saptamani de retorica antiamericana din partea Ankarei, relateaza Reuters. Totodata, Turcia a propus Statelor Unite ca trupele kurde YPG sa se retraga la est de raul Eufrat si trupele turce si americane sa actioneze impreuna in zona Manbij din Siria, conform unui oficial turc, scrie Reuters.

Oficialul, care nu a dorit sa fie identificat deoarece informatia inca nu a fost facuta publica, a spus ca Statele Unite vor lua in considerare oferta, care a fost facuta secretarului de stat Rex Tillerson in timpul vizitei sale la Ankara.

Propunerea ar putea marca un progres in eforturile de a depasi diferentele aliatilor NATO cu privire la politica Siriei.

Cavusoglu a spus, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta alaturi de secretarul SUA Rex Tillerson, ca Turcia si Statele Unite vor avea o noua intalnire la mijlocul lui martie.

Tillerson a avut joi o discutie "productiva si deschisa" cu presedintele turc Tayyip Erdogan, in cadrul unei intalniri, potrivit purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat.