FBI a deschis o ancheta interna cu privire la modul in care agentia a gestionat avertizarile privind adolescentul acuzat de atacul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, soldat cu moartea a 17 persoane si cu ranirea altor 14, scrie BBC, relateaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nikolas Cruz, in varsta de 19 ani, a fost acuzat de crima cu premeditare.

Cruz a comentat la un clip video de pe YouTube de anul trecut si a spus ca va deveni "un atacator profesionist de scoli".

FBI a recunoscut ca un utilizator al platformei a avertizat autoritatile.

Profesorii au fost de asemenea avertizati cu privire la Cruz, care nu avea voie sa intre in campus cu un ghiozdan, conform presei americane.

FBI a spus ca a investigat comentariul de pe YouTube dar ca nu a putut identifica persoana care l-a postat.

Atacul a avut loc la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida. Au murit 17 persoane, iar 14 au fost ranite.

Joi, Cruz a recunoscut in fata autoritatilor ca el a fost atacatorul si a precizat ca avea un ghiozdan plin cu munitie.

Donald Trump a transmis condoleante rudelor si a spus ca "isi face planuri" pentru a vizita Parkland.

CARE AU FOST AVERTIZARILE?

Dupa ce a vazut un comentariu la un clip video de pe YouTube anul trecut, Ben Bennight a contactat FBI si a vorbit cu reprezentanti agentiei timp de 20 de minute.

Bennight a spus ca FBI l-a contactat din nou dupa atacul de la liceul din Parkland.

FBI a confirmat joi ca le-a fost adus la cunostinta comentariul si au adaugat ca au facut verificari dar nu au putut identifica persoana responsabila.

Profesorul de matematica Jim Gard a declarat pentru Miami Herald ca autoritatile scolare au avertizat profesorii cu privire la comportamentul lui Cruz.

"Ni s-a transmis anul trecut sa nu il mai lasam sa intre cu un ghiozdan in campus. Am avut probleme cu el pentru ca ameninta studentii si banuiesc ca de aceea a fost rugat sa paraseasca campusul", a spus Gard.

Inca nu este clar de ce Cruz a fost exmatriculat. Fostul coleg Joshua Charo a spus ca au fost gasite gloante in ghiozdanul lui Cruz.

"Nu pot sa spun ca am fost socat. Parea genul de copil care ar face asa ceva", a spus Charo.

Alti elevi sunt de aceeasi parere. "Toata lumea a prezis ca se va intampla asta", a spus unul dintre ei pentru un post local de radio.

Dar politia a spus ca nu au fost avertizati cu privire la un posibil atac al lui Cruz.

CE SE STIE DESPRE SUSPECT?

Presa americana scrie ca seful gruparii extremiste care sustine suprematia alba Republic of Florida, Jordan Jereb, a declarat ca Cruz s-a antrenat o data cu gruparea sa, dar ca gruparea nu i-a ordonat lui Cruz un atac.

Cu toate acestea, presa locala a informat mai tarziu ca investigatorii nu au putut gasi o legatura intre Cruz si Republic of Florida.

Seriful regiunii Broward, Scott Israel, a declarat ca profilurile lui Cruz de pe retelele sociale sunt ¬foarte, foarte ingrijoratoare¬.

Cruz a postat poze in care avea cutite si arme de foc pe doua conturi separate de Instagram, care au fost acum sterse.