Cinci rusi, care nu erau militari, au fost ucisi si mai multi altii raniti in lovituri aeriene saptamana trecuta in Siria, in conditiile in care organizatiile paramilitare si nationaliste au anuntat victime in randul lor, scrie AFP.

"Potrivit informatiilor preliminare, putem vorbi de moartea a cinci persoane, a priori cetateni rusi, din cauza confruntarilor armate ale caror cauze sunt studiate", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Maria Zaharova.

"Nu e vorba de soldati rusi", a sustinut ea.

Organizatiile paramilitare si nationaliste rusesti anuntasera victime ii randurile lor, dupa loviturile efectuate in 7 februarie in regiunea Deir Ezzor impotriva fortelor pro-Assad.

Publicatii din Rusia si din strainatate evocasera bilanturi foarte variate, ajungand pana la 200 de morti.

"Articolele care vorbesc de moartea a zeci si sute de cetateni (rusi) nu sunt decat dezinformari tipice", a reactionat joi Zaharova. "Aceasta dezinformare a fost lansata de fortele antiguvernamentale din Siria", a acuzat ea.

Potrivit Pentagonului, cel putin 100 de combatanti pro-regim au fost ucisi in lovituri aeriene ca riposta la un atac impotriva cartierului general al unei coalitii arbo-sarbe sustinuta de Washington.

In urma acestui atac, ministerul rus al Apararii a sustinut ca nu exista "niciun militar rus in Deir Ezzor".

Presa rusa a subliniat insa ca numerosi rusi lupta in Siria in calitate de mercenari, in special pentru o societate militara privata denumita "Grupul Wagner".