Premierul britanic Theresa May a insarcinat doi oficiali sa duca la Bruxelles misiva care declanseaza procedura de iesire din Uniunea Europeana. Acestia au calatorit cu trenul la clasa Business. Costul total al operatiunii: 985,5 lire sterline, scrie Courrier International, citat de Rador.

Theresa May declanseaza BrexitulFoto: Agerpres

"In urma unei solicitari din partea Legii privind accesul la informatii din Regatul Unit, reprezentanta Regatului Unit in Uniunea Europeana a indicat ca doua bilete Eurostar la clasa Business Premier, inclusiv taxele de rezervare si de modificare de 1,50 lire sterline si, respectiv, 2,50 lire sterline, au costat 985,50 de lire sterline [1.108 euro]", precizeaza "London Evening Standard".

Asadar, cei doi mesageri au luat trenul la clasa Business, insotiti de cateva randuri tiparite pe sase foi A4. "Scrisoarea nu avea propriul loc", ironizeaza "The Independent". "Clasa Business Premier este cea mai scumpa pe rutele obisnuite Eurostar, iar biletele intr-o singura directie sunt de obicei vandute la preturi intre 89 si 159 de lire sterline", constata ziarul londonez de seara.

Pentru "The Independent", pretul ridicat inseamna ca detaliile practice ale livrarii au fost stabilite "in ultimul moment". O scrisoare recomandata pentru a doua zi ar fi costat 6,5 lire sterline, adauga ziarul, acum prezent doar pe internet.

La sfarsitul acestui complicat demers, plicul a fost inmanat presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, de catre Tim Barrow, Reprezentant Permanent al Regatului Unit la Uniunea Europeana.