Presedintele Filipinelor a fost catalogat ca misogin si fascist, dupa ce a ordonat soldatilor sa impuste luptatoarele comuniste in vagin, ceea ce le-ar face"inutile", relateazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un discurs sustinut saptamana trecuta in fata a peste 200 de fosti soldati comunisti din Malacanang, presedintele filipinez a dat o directiva cu privire la ceea ce sa faca soldatii cu luptatoarele de gherila.

"Nu va vom ucide. Doar va vom impusca in vagin", a spus Duterte. El a continuat prin a spune ca fara vagine, femeile vor fi "inutile".

Duterte a mentionat cuvantul sebuan "bisong", adica vagin, in mod repetat, pe tot parcursul discursului, desi mai tarziu a fost cenzurat intr-o transcriere oficiala a Palatului, inlocuit pur si simplu cu o linie. Cu toate acestea, observatiile au fost inregistrate ca starnind rasete printre persoanele care au asistat la discurs,

Potrivit The Guardian, in luna mai, Duterte ar mai fi spus soldatilor din Mindano - aparent ca o gluma - ca i-ar proteja de urmarirea penala daca ar viola trei femei.