Angela Merkel a declarat ca intentioneaza sa ramana la putere pana in 2021, atunci cand se va sfarsi actualul mandat, cata vreme social-democratii (SPD) vor fi de acord, scrie News.ro, citand Politico. "Sunt genul de om care isi respecta promisiunile", a afirmat Merkel intr-un interviu pentru postul de televiziune ZDF.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

Uniunea Crestin-Democrata, partidul pe care Merkel il conduce, a ajuns la o intelegere cu SPD pentru a forma o coalitie care sa conduca guvernul iar astfel Merkel va incepe al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Cu toate acestea, cei 463.000 de membri ai SPD trebuie sa voteze coalitia. Cel mai probabil, procesul de vot va dura pana la inceputul lui martie.

Daca social-democratii nu voteaza pentru a sustine coalitia si se vor organiza din nou alegeri in Germania, Merkel va lua in considerare o noua candidatura.

Merkel a descris, de asemenea, ocuparea postului de ministru al Finantelor de catre un membru al SPD drept un pret "dureros" dar "acceptabil" pentru a putea forma o coalitie de guvernare.

"Alternativa ar fi fost sa le spunem oamenilor ca ne-am inteles pentru a forma o coalitie, dar nu ne putem pune de acord in ceea ce priveste ministerele, ceea ce ar fi fost iresponsabil", a mai spus cancelarul german.

De asemenea, Angela Merkel a negat ca si-a pierdut autoritatea in propriul partid, in ciuda faptului ca unii membri nu sunt multumiti de actuala coalitie.

Merkel a adaugat ca numele celor sase ministri care vor reprezenta Uniunea Crestin-Democrata in guvern vor fi facute publice pe 26 februarie.