Cutia neagra a a avionului prabusit duminica langa Moscova a fost gasita, anunta Russia Today, citata de News.ro. De asemenea, presa rusa relateaza ca pilotul ar fi semnalat o defectiune si ar fi solicitat sa aterizeze de urgenta pe Aeroportul International Jukovski sau ca unul dintre motoarele aparatului ar fi explodat inaintea prabusirii soldate cu moartea celor 71 de persoane aflate la bord, scrie The Guardian, care precizeaza insa ca informatiile nu au fost confirmate din surse oficiale.

Conform Russia Today, care citeaza Ministerul pentru Situatii de Urgenta, a fost gasita cutia neagra a aparatului, care contine inregistrarea discutiilor din cabina pilotilor, si a fost facuta publica si lista victimelor.

Site-ul gazeta.ru citeaza surse din randul investigatorilor care afirma ca pilotul a raportat o defectiune tehnica si a solicitat aterizarea de urgenta pe Aeroportul Jukovski. Surse oficiale nu au confirmat insa aceasta ipoteza, noteaza The Guardian.

Alte informatii indica faptul ca unul dintre motoare ar fi explodat inainte de prabusire.

Televiziunea de stat rusa a difuzat imagini de la locul prabusirii aparatului, parti din avion fiind in zapada.

De altfel, tot conform presei ruse, echipajele serviciilor de urgenta au ajuns pe jos la epava avionului, echipa de interventie fiind formata din peste 150 de persoane. Ministrul rus al Transporturilor, aflat la fata locului, a afirmat ca sunt posibile mai multe cauze inclusiv conditiile meteo si o eroarte umana.

Guvernatorul regiunii Orenburg, catre care se indrepta avionul a declarat ca peste 60 de persoane aflate la bord erau din aceasta regiune.

Site-ul local Ural56.ru a difuzat imagini ale familiilor victimelor, la Orsk, orasul de destinatie. Primarul orasului, Andrei Odintsov, a declarat la televiziunea de stat rudele primesc asistenta din partea a sase psihologi, la aeroport fiind prezente si patru ambulante.