O femeie a fost ucisa si alte 12 persoane au fost ranite dupa ce un barbat a atacat cu un cutit persoanele care se aflau intr-un mall din Beijing, relateaza News.ro citand Reuters.

Politia din Beijing a informat intr-un comunicat ca au retinut un barbat in legatura cu atacul din mall-ul Joy City din districtul Xidan.

Trei barbati si zece femei au fost trimisi la spital dupa atac iar una dintre femei a murit din cauza ranilor, a spus politia. Toate celelalte persoane sunt asteptate sa isi revina.

Politia l-a identificat pe atacator ca fiind un barbat de 35 de ani cu numele de familie Zhu, din regiunea nordica Henan.

Barbatul a recunoscut ca este vinovat si a precizat ca a vrut sa "isi arate nemultumirea" prin acest atac, insa politia nu a oferit mai multe detalii.

Statiile de radio din Beijing au postat imagini pe reteaua sociala WeChat in care se putea vedea sange pe podeaua din mall precum si o persoana ranita care era transportata la spital.

Crimele violente sunt rare in China in comparatie cu alte tari, mai ales in orasele mari, datorita nivelului crescut al securitatii, insa in ultimii ani numarul atacurilor in care s-au folosit cutite a crescut, multe dintre ele vizand copii, comenteaza Reuters, adaugand ca autoritatile au pus atacurile pe seama persoanelor cu afectiuni psihice. Cutitele sunt folosite des in astfel de atacuri pentru ca legile privind detinerea armelor de foc sunt foarte stricte in China.

Cu toate acestea, guvernul chinez a sustinut si ca unele dintre atacuri vin partea militantilor din regiunea de vest Xinjiang, acolo unde regimul de la Beijing sustine ca se confrunta cu insurgenti islamisti.