Armata israeliana a difuzat sambata imagini surprinse din cockpit cu interceptarea si distrugerea unei drone care zbura in ceea ce Israel a spus este ca spatiul sau aerian, precum si cu o lovitura aeriana efectuata asupra unei instalatii de drone iraniene din Siria, transmite Reuters.

Israel a lovit pozitii iraniene din SiriaFoto: Captura YouTube

Israelul a anuntat sambata ca si-a trimis avioanele de lupta in Siria, unde acestea au lovit cel putin 12 tinte iraniene si siriene, dupa ce anterior in cursul diminetii a doborat o drona iraniana care zbura deasupra teritoriului sau. Israelul a mai precizat ca unul din avioanele sale F-16 a fost surprins de tiruri ale apararii antiaeriene din Siria si s-a prabusit pe un camp din apropiere de localitatea israeliana Harduf, in nordul tarii, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Ulterior, mass-media de stat din Siria au anuntat ca apararea antiaeriana siriana a raspuns unei noi agresiuni din partea Israelului si ca a contracarat mai multe atacuri asupra pozitiilor militare din sudul tarii.

Doborarea avionului F-16 a declansat o escaladare serioasa a tensiunilor, Israelul lansand apoi de-a lungul zilei bombardamente de amploare in Siria.

Fortele aeriene israeliene au vizat aproape regulat tinte militare siriene sau pozitii ale Hezbollah in Siria, insa atacurile lor de sambata par sa fie cele mai intense de pana acum.