Forumul econmic mondial de la Davos isi redeschide portile miercuri, 23 ianuarie. Rusiei ii vor fi dedicate trei sectiuni - „Mosenirea presdintlor Bush si Putin", „Ambitiile geopolitice ale Rusiei" si „Rusia si vecinii ei". In pofida amplorii temelor anuntate, Moscova nu trimite reprezentanti deosebiti. Nu va fi nici presedintele Vladimir Putin, nici succesorul sau oficial, prim vicepremierul Dmitri Medvedev, noteaza publicatia Vremia novostei.

Delegatia rusa va fi condusa de vicepremierul si ministrul de finante, Aleksei Kudrin. Medeved a fost anul trecut la Davos, iar discursul lui, privind de la distanta celor 12 luni scurse, apare ca un fel de declaratie-program axat pe valorile democratiei. In plus, Medevedev si-a prezentat deja, acasa, planurile sale de lucru.

Altfel spus, o deplasare la Davos nu-si mai are sensul. De aceea, continua ziarul, cea mai spectaculoasa interventie a rusielor la Forum va fi showul pe gheata organizat de renumitul patinator Ilia Averbuh si la care isi vor da concursul Evgheni Pluscenko, Aleksei Iagudin, Tatiana Navka si Roman Kostomarov. Dupa care, pe gheata pot intra toti doritorii.

Din delegatia rusa mai fac parte directorul RAO EES, Anatoli Ciubais, si care, odinioare, a decis la Davos realegerea lui Boris Eltin pentru un nou mandat, seful Sberbank, Gherman Gref, care a mai vizitat statiunea elvetiana, dar in calitate de ministru al dezvoltarii economice, precum si patronul Lukol, Vaghit Alekperov.