Cel putin 19 persoane si-au pierdut viata, iar alte zeci au fost ranite intr-un accident rutier produs sambata dimineata pe o sosea din Hong Kong, unde un autobuz supraetajat s-a rasturnat, a anuntat politia, potrivit AFP.

In imaginile difuzate de la locul accidentului de catre presa locala se poate vedea autobuzul rasturnat pe o parte, cu acoperisul smuls, pe marginea unei sosele din localitatea Tai Po, in nordul districtului Noile Teritorii.

Nu se cunosc deocamdata cauzele producerii accidentului.

Echipele de interventie incercau sa scoata pasagerii din vehiculul rasturnat, politia explicand ca nu este in masura sa precizeze numarul persoanelor prinse inca in interiorul acestuia.

Persoanele decedate in accident sunt 17 barbati si doua femei.

Cel mai grav accident rutier produs in oras a avut loc in 2003, cand un autobuz supraetajat s-a ciocnit cu un camion si a cazut apoi de pe un pod, 21 de persoane pierzandu-si atunci viata.

Alti 18 oameni au pierit de asemenea intr-un accident de autobuz produs in 2008.

Securitatea transporturilor maritime se afla in continuare sub supraveghere in Hong Kong dupa coliziunea dintre un feribot de mare viteza si o nava de agrement in 2012, care s-a soldat cu 39 de morti.