Un responsabil ONU a avertizat joi Consiliul de Securitate ca actuala criza din Maldive, unde presedintele Abdulla Yameen a decretat starea de urgenta, se poate agrava in continuare, potrivit unor surse de la Natiunile Unite, scrie AFP, citata deAgerpres.

"Situatia din Maldive este tensionata si se poate deteriora in continuare", a declarat in cursul unei reuniuni cu usile inchise a Consiliului de Securitate vicesecretarul general adjunct pentru afaceri politice, Miroslav Jenca, potrivit surselor.

De la inceputul acestei crize, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a emis doua comunicate in care a indemnat autoritatile de la Male sa se conformeze statului de drept.

Refuzand sa respecte decizia Curtii Supreme de la Male de a elibera detinutii politici, regimul presedintelui Abdulla Yameen a decretat luni starea de urgenta pentru 15 zile in arhipelagul turistic din Oceanul Indian. El a ordonat arestarea presedintelui Curtii, precum si a altui judecator al instantei supreme. De asemenea, a dispus retinerea mai multor membri ai opozitiei din Maldive