Ministrul mediului din cabinetul lui Emmanuel Macron, Nicolas Hulot, a negat acuzatiile de hartuire sexuala, la doua saptamani dupa ce alt ministru a fost acuzat de viol, scrie BBC, citat de news.ro.

Prim-ministrul Edouard Philippe il sustine pe Hulot, unul dintre cei mai populari ministri din guvern, spunand ca "nu exista niciun motiv sa ne indoim de spusele lui".

Unele dintre acuzatiile aduse lui Hulot urmeaza sa fie publicate intr-o revista din Franta vineri, dar zvonurile circula deja de saptamani bune.

Hulot a fost intrebat de acuzatiile aduse de "o stranepoata a unui politician faimos" din 1997 la o emisiune televizata iar ministrul mediului a recunoscut ca femeia a depus o plangere in 2008 dar nu a avut succes.

"Am fost chestionat la cererea mea, iar cei care investigau cazul au ajuns repede la concluzia ca nu exista niciun motiv pentru care cazul ar trebui sa mearga mai departe", a spus Hulot.

"Este dureros pentru ca e gresit si fara nicio baza. Ieri, copiii mei plangeau", a adaugat Hulot spunand despre situatie ca este un "cosmar" iar zvonurile sunt "rusinoase".

Philippe a declarat ca nu se asteapta ca Hulot sa isi dea demisia pentru ca nu a fost pus sub acuzare oficial.

Hulot a negat de asemenea zvonurile ca o fosta colega l-a acuzat de hartuire sexuala.