Insulele Bermude a devenit prima tara care legalizeaza si apoi anuleaza casatoriile intre persoane de acelasi sex, relateazaThe Guardian.

Guvernatorul Insulelor Bermude, un teritoriu britanic, a promulgat o lege care anuleaza dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori, in ciuda unei decizii a Inaltei Curti de anul trecut care autoriza astfel de casatorii.

Ministrul pentru Afaceri Interne, Walton Brown, a spus ca legislatia semnata de guvernatorul John Rankin ar echilibra balanta in disputa privind casatoriile de acelasi sex pe insula social consevatoare, respectand in acelasi timp hotararile Curtii Europene de Justitie care asigura recunoasterea si protectia cuplurilor de acelasi sex.

Grupurile pentru drepturile persoanelor LGBT au spus ca decizia unei jurisdictii de a lua dreptul legal la casatorie dupa ce l-a acordat este fara precedent, iar faptul ca de-acum persoanele gay vor avea ca optiune doar parteneriatele domestice le face pe acestea sa aiba un status de cetateni de rang secund.