Cel putin 33 de persoane din India au fost infectate cu virusul HIV, dupa ce un medic fals s-ar fi folosit de ace si seringi contaminate, scrieCNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Politia din regiunea Bangarmu, situat in statul indian Uttar Pradesh, l-a arestat pe Rajendra Yadav, care ar fi pretins ca este medic. Acesta si-a vizitat pacientii la domiciliu, oferindu-le tratamentele necesare.

Yadav obisnuia sa trateze o varietate de afectiuni in schimbul unei remuneratii mici, profitand de sistemul de sanatate, prea scump pentru majoritatea populatiei.

Suspiciunile cu privire la incompetenta sa au inceput sa apara in luna noiembrie, cand reprezentantii sistemului de sanatate au detectat un numar alarmant de pacienti din aceeasi regiune care erau infectati cu HIV, virusul care cauzeaza SIDA.

Toate persoanele infectate au sustinut ca au fost tratate de Yadav, mentionand si ca acesta nu schimba acele inainte de a face injectii.

Yadav a fost arestat si va fi acuzat de raspandirea unei boli periculoase, de tentativa de omucidere si de impersonarea unui cadru medical.