Papa emerit Benedict al XVI-lea, care implineste in aprilie 91 de ani, afirma, intr-un raspuns trimis cititorilor cotidianului Corriere della Sera, ca se pregateste pentru calatoria fiinala, scrie AFP.

Papa BenedictFoto: Agerpres

"In declinul lent al puterilor mele fizice, pe plan intern, sunt in drum spre Casa" Domnului, a scris Joseph Ratzinger ziarului italian, care il informase despre preocuparea a numerosi cititori ai sai legata de starea sa de sanatate.

Papa emerit s-a declarat emotionat de faptul ca "atat de multi cititori doresc sa stie cum decurge aceasta ultima perioada a vietii (sale)".

"Este un mare har pentru mine sa fiu inconjurat, in acest ultim capat de drum, cateodata obositor, de o dragoste si bunatate pe care nu mi-as fi imaginat-o niciodata", a scris Benedict al XVI-lea.

Dupa demisia sa suprinzatoare din februarie 2013, papa emerit traieste retras intr-o mica manastire din Vatican, insotit de patru calugarite si de secretarul sau personal Georg Ganswein.

In urma cu doi ani, acesta din urma anuntase ca Benedict al XVI-lea este "in curs de a se stinge ca o lumanare, lent si senin".

Tine in continuare slujba in fiecare zi, se roaga mult, primeste vizitatori, putini, si raspunde la multe scrisori. Se uita seara la stiri si primeste zilnic cotidiene catolice si publicatii teologice.

"Nu-si mai controleaza mainile, nu mai poate canta la pian, vede foarte prost, dar este perfect lucid, isi aminteste totul", afirma anul trecut un inalt prelat al Vaticanului.