Rusia va trebui sa suporte "consecintele" actiunilor sale daca va interveni in alegerile de la jumatate de mandat din SUA, a avertizat marti secretarul american de stat Rex Tillerson, in timpul unui turneu diplomatic in America Latina, scrie AFP.

Intr-un interviu pentru Fox News, Tillerson a declarat ca au fost "mai multe moduri in care Rusia a intervenit in alegeri si are multe instrumente care le poate folosi".

"Si observam anumite comportamente. O serie de alegeri importante sunt organizate in acest an, care se va incheia cu alegerile din Statele Unite in 2018", a adaugat Tillerson.

Alegerile din SUA la jumatatea mandatului vor avea loc in noiembrie 2018.

"Cred ca este important sa continuam sa spunem Rusiei: "Asculta, daca crezi ca nu vedem ceea ce faci, ei bine noi vedem, si trebuie sa te opresti, daca nu te opresti, va trebui sa suferi consecintele".

Totusi, seful diplomatiei americane a recunoscut ca, daca Moscova decide sa intervina in alegeri, este "foarte dificil de impiedicat".

Luna trecuta, directorul CIA Mike Pompeo a avertizat ca se asteapta ca Rusia sa incerce sa intervina in alegerile din 2018, asa cum a facut, conform agentiilor americane de informatii in alegerile prezidentiale din 2016.

Rusia neaga categoric orice ingerinta in alegerile prezidentiale din 2016. Donald Trump negat orice intelegere cu Rusia.