Camera Reprezentantilor, aflata sub control republican, a aprobat marti inca o finantare pe termen scurt pentru guvernul american, care va ramane din nou fara fonduri la miezul noptii de joi daca Senatul nu va sprijini proiectul, transmite EFE, citata de Agerpres.

Cu 245 voturi pentru si 182 impotriva, Camera a votat un buget temporar pana la 23 martie, dar, in ciuda adoptarii confortabile, republicanii vor avea nevoie sa ajunga la un acord cu democratii pentru ca proiectul de lege sa primeasca si aprobarea Senatului.

Liderii din Senat ai celor doua tabere, republicanul Mitch McConnell si democratul Chuck Schumer, au anuntat marti ca sunt aproape de a parafa un acord bugetar pe doi ani, care va stabili nivelurile de cheltuieli pentru anii fiscali 2018 si 2019.

"Mai sunt inca unele probleme de rezolvat, dar suntem mai aproape ca niciodata de un acord", a spus Schumer, in plenul Senatului.

Congresul american trebuie sa aprobe fonduri inainte de miezul noptii de joi daca vrea sa evite o noua inchidere partiala a administratiei, precum cea din 20 ianuarie, care a durat trei zile.