Aproape 50 de civili, printre care si copii, au fost ucisi marti in noi lovituri aeriene siriene impotriva unei enclave rebele, in ciuda cresterii presiunii asupra regimului, acuzat din nou de atacuri chimice, scrie AFP.

A doua zi dupa moartea a 31 de persoane in raiduri asupra regiunii Ghuta orientala, avioanele regimului au bombardat mai multe localitati din aceasta enclava asediata din 2013, ucigand cel putin 47 de civili si ranind o suta, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Aceasta regiune este zi de zi tinta bombardamentelor regimului, iar cei 400.000 de locuitori se confrunta cu o grava criza umanitara, neavand hrana si medicamente.

In represalii, rebelii au tras cu rachete asupra Damascului, unde trei civili au fost ucisi marti, potrivit agentiei oficiale Sana.

Regimul a intensificat de asemenea in ultimele saptamani bombardamentele asupra provinciei Idlib (nord-vest), controlata de jihadistii din Hayat Tahrir al-Sham si unde sunt prezente de asemenea mai multe grupari rebele siriene.

O comisie a ONU insarcinata cu crimele de razboi in Siria ancheteaza prezumtive atacuri chimice ale regimului in Saraqeb, o localitate din Idlib, unde au fost raportate 11 cazuri de sufocare, dar si in Ghuta orientala.

In 22 ianuarie, OSDO a anuntat 21 de cazuri de sufocare in Ghuta, evocand un atac cu clor.

Regimul lui Bashar al-Assad a negat folosirea acestor arme.