Coreea de Nord este la doar cateva luni de obtinerea capabilitatii de a lovi teritoriul SUA cu o arma nucleara si trebuie dezrmata, a declarat marti un diplomat american, acesta adaugand ca dezghetul diplomatic manifestat de Phenian fata de Coreea de Sud este o incercare de inselatorie ce nu pacaleste pe nimeni, potrivit Reuters.

Intr-o confruntare diplomatica ce a avut loc la o Conferinta pentru Dezarmare finantata de ONU, Coreea de Nord a raspuns dand vina pe Washington pentru escaladarea situatiei, spunand ca aduc armament nuclear in jurul Peninsulei si ca iau in considerare o lovitura nucleara preventiva impotriva Phenianului.

“Coreea de Nord si-a accelerat provocatorul program de devoltare de arme nucleare si rachete si a formulat amenintari explicite privind folosirea armelor nucleare impotriva Statelor Unite si a aliatilor sai din regiune”, a declarat la Conferinta de la Geneva ambasadorul SUA pentru dezarmare, Robert Wood.

“Oficialii nord-coeeni insista ca nu renunta la armele nucleare, iar Coreea de Nord ar putea sa fie la doar cateva luni de capacitatea de a lovi Statele Unite cu rachete dotate cu arme nucleare”, a adaugat oficialul american.