Amenintarea islamista este "in crestere constanta" in Germania, in ciuda infrangerilor suferite de organizatia Stat Islamic, iar riscul este sporit de afluxul de refugiati, a avertizat marti politia judiciara germana, citata de AFP.

"Suntem confruntati cu un potential de amenintare islamista in crestere constanta in Germania", a afirmat seful politiei judiciare (BKA), Holger Munch, in cadrul unui congres european al politistilor la Berlin.

Numarul estimat al islamistilor radicali considerati susceptibili de a comite un atentat a crescut puternic in ultimii ani, la 743 in prezent, farta de 139 in 2013, potrivit acestuia. Mediile salafiste in general contin in general 11.000 de persoane, dintre care 970 s-au deplasat in Siria si Irak pentru a se alatura unor grupari jihadiste, potrivit datelor BKA.

Cea mai mare parte a atentatelor sau tentativelor de atentat in Germania, incepand cu 2015, au fost facute de solicitanti de azil.

Intre altele, riscul de radicalizare islamista in Germania a crescut dupa sosirea unui mare numar de solicitanti de azil din 2015.

Peste un milion de migranti au venit in Germania incepand cu 2015, in special din Siria. Riscul de radicalizare in Germania in randul migrantilor este sporit "atunci cand nu reusesc sa isi indeplieasca visele", avertizat seful politiei judiciare.