"Simt datoria de a fi acolo," ca ''in '94. Nu vad in jur personalitati care pot face ceea ce am facut eu'' chiar daca ''exista si alte persoane care ar putea sa guverneze bine tara. Simt ca Italia inca mai are nevoie de mine'', a declarat Silvio Berlusconi, invitat la emisiunea ''Agora'' de pe Rai 3, potrivit Rador, care citeaza Il Messaggero.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

''Eu, pentru politica am simtit mereu un dezgust total, insa e un argument care trebuie sa ne intereseze, asa ca le spun celor care voteaza M5S sa considere ca votandu-i ar comite o greseala mai mare decat daca ar ramane acasa si nu ar vota. Eu spun ca in aceasta situatie trebuie sa se voteze pentru a pune tara in mainile celor seriosi si competenti".

''Nu sunt de acord cu cuvantul 'aranjament', in Germania exista o coalitie facuta la lumina soarelui si trebuie facuta distinctia intre asta si un acord secret. Nu va exista nici o sansa sa facem o coalitie cu Partidul Democrat in cazul in care nu va fi necesar sa ne intoarcem la urne'', a spus Berlusconi atunci cand a fost intrebat daca va participa pe 18 februarie la manifestatia ''anti-aranjament'' organizata de Meloni.

"Eu nu sunt de acord cu Salvini, el foloseste cuvinte puternice, acesta este modul lui de a vorbi, insa atunci cand sta cu noi la masa tratativelor este o persoana absolut rezonabila", spune Berlusconi cand i se cere sa comenteze cuvintele liderului Ligii potrivit caruia "stanga are mainile murdare de sange'', referindu-se la ceea ce s-a intamplat la Macerata.

''Sa se scoata cuvantul rasa din Constitutie? Cred ca e bine sa se faca acest lucru'' a adaugat Berlusconi, acceptand propunerea facuta de Liliana Segre. Pentru fostul prim-ministru, "acum, in Italia, exista o senzatie de nesiguranta care trebuie sa fie luata in considerare. Noi, italienii nu suntem rasisti, suntem foarte toleranti si ospitalieri, dar exista situatii de urgenta."

''Daca lumea nu-si va aminti de mine ca de un antreprenor sau pentru lucrurile pe care le-am facut, voi fi amintit ca un compozitor. Impreuna cu maestrul Apicella am compus 130 de melodii, 7 dintre care sunt incluse in arhivele cantonetelor istorice napolitane. Imi pare rau ca unele dintre acestea nu sunt transmise la radio pentru simplul motiv ca le-am compus eu si Apicella"", a conchis Berlusconi.