Donald Trump a rostit pentru prima data un discurs privind Starea Uatiunii. Desi vorbele sale au primit aprobare din partea a 75% dintre urmaritori, potrivit unui sondaj realizat de CBS, au existat si aceia care il dezaproba pe presedintele american, potrivitFoxnews.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Printre cei nemultumiti se numara si unii studenti de la John Jay College, care fiind pusi fata in fata cu unele citate din discursul sustinut de Trump, isi manifesta dezaprobarea. Acestia au catalogat fiecare citat drept "agresiv", "imatur" si o "incurajare a razboiului".

"Trump ar trebui sa-si vada de propriile probleme si sa isi centreze atentia asupra Americii, pentru ca este presedintele Statelor Unite, nu al lumii intregi", a afirmat o studenta. "Nu se gandeste ca ar putea ofensa multi oameni", a adaugat o alta persoana.

Ceea ce studentii nu stiu este ca citatele apartin de fapt fostului presedinte american, Barack Obama, fiind preluate din discursul acestuia privind Starea Uniunii.

O posibila explicatie a acestui fenomen este ca oamenii au de fel tendinta de a cauta si interpreta informatiile astfel incat sa le satisfaca propriile convingeri, sustine Allie Beth Stuckey pentru Foxnews. Oamenii isi contureaza o pozitie cu privire la o persoana sau un incident si nu raman flexibili in convingerile lor.

Astfel, existand o antipatie destul de mare fata de Trump, oamenii resping orice face acesta. In cazul de fata chiar si idei cu care, probabil, in alte circumstante ar fi de acord. Acest incident se poate datora si faptului ca multe persoane preiau informatii de la cunoscuti, de pe retelele sociale sau de la profesori, fara a le supune criticii si fara a le filtra. Acest lucru da nastere prejudecatilor, alegerile fiind facute in functie de asta.