O persoana al carei nume nu a fost dat publicitatii a fost condamnata la 6 ani de inchisoare in Iran pentru vanzarea de informatii despre programul nuclear al Teheranului unei tari europene si Statelor Unite ale Americii, a anuntat duminica pe site-ul sau sistemul judiciar iranian, potrivit Reuters.

Procurorul Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi, a declarat postului de informatii judiciare Mizan ca persoana condamnata s-a intalnit de noua ori cu agenti americani si europeni carora le-a inmanat informatii "despre sanctiuni si chestiuni nucleare" si a primit in schimb sume de bani a caror valoare nu a fost facuta publica, scrie Reuters.

"Aceasta persoana a fost condamnata la sase ani de inchisoare si la returnarea si confiscarea fondurilor", a spus Dolatabadi.

Cel putin patru oameni de stiinta ar fi fost ucisi intre anii 2010 si 2012 in ceea ce Teheranul a calificat drept asasinate menite sa saboteze eforturile Iranului de a dezvolta energie nucleara. Puterile occidentale si Israelul acuza Iranul ca incearca sa construiasca o bomba nucleara, acuzatii respinse de Teheran.