O copie a volumului "Mein Kampf", scrisa de Adolf Hitler, si o carte de istorie despre Benito Mussolini au fost descoperite in casa lui Luca Traini,presupusul autor al atacului armat cu caracter rasist de sambata, in centrul Italiei,au dezvaluit duminica politistii italieni citati de AFP, relateaza News.ro.

Aceste publicatii de extema dreapta, precum si o revista despre fascism si cruci celtice, au fost gasite la domiciliul mamei sale, perchezitionat de Politia din Macerata, localitatea unde tanarul a fost acuzat ca a ranit sambata sase africani tragand focuri dintr-o masina care a strabatut centrul orasului timp de doua ore.

Anchetatorii au controlat si calculatoarele atacatorului, in cadrul unei anchete care vizeaza tentativa de "masacru rasist". Barbatul trebuie sa raspunda si pentru "port ilegal de arma".

Luca Traini, in varsta de 28 de ani, ras, cu tatuaj de inspiratie fascista la tampla, a golit, potrivit politistilor, doua incarcatoare cu un pistol semiautomat pe strazile din Macerata, o localitate cu 43.000 de locuitori, nu departe de coasta adriatica.

El a fost incarcerat la inchisoarea Montacuto, din Ancona, in regim de izolare.