Arheologii egipteni au descoperit in sudul orasului Cairo mormantului unei preotese din timpul celei de-a cincea dinastii, impodobit cu picturi murale rare bine conservate, a anuntat sambata ministrul egiptean al Antichitatilor, scrie News.ro. Mormantul a fost construit pentru Hetpet, preoteasa pentru zeita fertilitatii Hathor, a precizat ministrul Khaled al-Anani in timpul unei conferinte de presa.

Descoperirea a fost facuta intr-un cimitir din apropierea celebrelor piramide din Giza de o echipa de arheologi egipteni condusa de Mostafa Waziri, secretar general al consiliului suprem al Antichitatilor.

Acest cimitir adaposteste morminte ale inaltilor responsabili din cea de-a cincea dinastie a faraonilor (2494-2345 inainte de Hristos), din care unele au fost excavate in timpul precedentelor misiuni arheologice, a adaugat ministrul.

Stilul arhitectural al mormantului, decoratiile, picturile sale murale colorate, precum si intrarea in forma de L sunt caracteristice acelei epoci, dupa cum a precizat ministrul. "Hetpet este reprezentata in picturile murale foarte bine conservate in timp ce pescuia sau vana", a mai spus acesta.

Pe pereti apar scene muzicale, de dans, dar si doua maimute, animale domestice din epoca.