Presedintele SUA, Donald Trump, acuza oficiali din cadrul FBI si ai Departamentului de Justitie ca politizeaza institutiile in favoarea democratilor, relateaza Reuters. Asta, in contextul in care FBI s-a aratat impotriva declasificarii unui document cu privire la campania electorala a lui Donald Trump din 2016.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Responsabili de cel mai înalt rang şi anchetatori FBI şi de la Departamentul Justiţiei au politizat procesul sacru de investigare in favoarea democraţilor şi împotriva republicanilor”, a scris Trump pe Twitter.

Postarea lui Trump vine dupa ce Biroul Federal de Investigatii (FBI) a transmis miercuri ca are "ingrijorari serioase" cu privire la "omisiunile" care afecteaza "acuratetea" unui memoriu parlamentar confidential ce releva, potrivit autorilor republicani, abuzuri in supravegherea campaniei electorale a lui Donald Trump din 2016.

Comitetul pentru servicii secrete al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA, prezidat de republicanul Devin Nunes, a aprobat luni seara declasificarea unui document de patru pagini, in ciuda opozitiei Departamentului de Justitie si a FBI care afirma ca acest memoriu ar contine informatii sensibile despre operatiunile americane de contraspionaj.