Fiul cel mare al fostului lider cubanez Fidel Castro a murit joi dimineata, la Havana, a anuntat televiziunea de stat cubaneza, care a precizat ca acesta si-a pus capat zilelor, suferind de depresie, relateaza BBC.

In varsta de 68 de ani, Fidel Angel Castro Diaz-Balart, a fost gasit decedat joi dimineata.

Specialist in fizica nucleara, specializat in Uniunea Sovietica, el era supranumit "Fidelito" sau Micul Fidel, potrivit news.ro.

"Fidel Castro Diaz-Balart, care a fost tratat de o echipa medicala timp de mai multe luni, din cauza unei depresii severe, si -a luat viata in aceasta dimineata", a transmis ziarul oficial cubanez Granma.

La randul sau, televiziunea de stat a precizat ca el primea tratament in ultimele luni, dupa ce fusese internat in spital.

Fidel Castro Diaz-Balart era consilier stiintific la Consiliul de Stat si a fost vicepresedinte al Academiei cubaneze de Stiinte.

De asemenea, el a coordonat programul nuclear al Cubei din 1980 pana in 1992, inainte de a fi suspendat ca urmare a caderii Uniunii Sovietice.

Castro Diaz-Balart s-a nascut in urma scurtei casatorii a tatalui sau cu Mirta Diaz-Balart, fiica unui influent politician.

Membri ai familiei materne au devenit figuri marcante ai comunitatii anti-Castro, din Florida, iar varul sau, Mario Diaz-Balart este congressman.

Fidel Castro a murit in 2016, la varsta de 90 de ani.