Silvio Berlusconi si-a intrerupt fortat campania electorala, iar acum, cu o luna inainte alegerilor, membrii partidului sau sunt destul de ingrijorati. Din cauza unei oboseli prelungite si a faptului ca in ultimile zile Il Cavaliere a avut mai multe puseuri de tesiune, colaboratorii fostului presedinte al Consiliului au fost constransi sa anuleze participarea acestuia la emisiunea 'Porta a Porta' de miercuri seara. Episod care se repetase si duminica la emisiunea Luciei Annunziata ''In 1/2 ora'', cand au fost invocate angajamente legate de etapa finala de pregatire a listelor, potrivit La Repubblica, citata de Rador.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

La randul sau Berlusconi, blindat in resedinta sa de la Arcore, isi linisteste fanii: "Ma simt excelent!", le spune la telefon reporterilor de la agentia Ansa. Dupa care, in legatura telefonica cu emisiunea ''Matrix'' confirma ca isi va lua o pauza, dar subliniaza inca odata ca este sanatos: "Imi pare rau sa-i dezamagesc pe competitorii nostri, dar eu chiar sunt bine si mi-am luat doua zile de odihna dupa cinci zile de 17 ore de lucru pe zi pentru componenta listelor electorale. Au fost zile stresante si dureroase, pline de tensiuni, de dubii si decizii dificile, in timpul carora m-a durut faptul ca a trebui sa dezamagesc multe asteptari. Dar acum vom relua campania electorala".

Ultima aparitie publica a fostului premier a fost la programul ''Matrix'' de acum o saptamana. In acest moment, la Villa San Martino, medici si colaboratori iau in considerare spitalizarea lui Berlusconi, in varsta de 81 de ani, si care in urma cu doi ani a suferit o interventie chirurgicala pe cord. Cateva zile doar, pentru a asigura recuperarea integrala in vederea ultimei etape a campaniei electorale.