Nivelul mondial al bunastarii a crescut in mod semnificativ in ultimii 20 de ani, insa averea pe cap de locuitor a scazut sau a stagnat in peste 24 de tari, pe mai multe paliere de venit, se arata in raportul Bancii Mondiale (BM) intitulat "Evolutia Bunastarii Natiunilor, editia 2018".

Mergand cu analiza dincolo de indicatorii traditionali, cum ar fi PIB-ul, raportul analizeaza nivelul de bunastare pentru a monitoriza progresul economic si sustenabilitatea statelor studiate.

Raportul urmareste nivelul bunastarii in 141 de tari, in perioada 1995-2014, si il studiaza prin agregarea capitalului natural (cum ar fi padurile si resursele minerale), capitalului uman (castigurile realizate de-a lungul vietii unei persoane), capitalului produs (cladiri, infrastructura, etc.) si activelor externe nete. Capitalul uman a constituit cea mai mare componenta a bunastarii, la nivel general, iar capitalul natural a constituit aproape jumatate din nivelul bunastarii in tarile cu venituri scazute, se mai constata in raportul respectiv, potrivit Agerpres.