Premierul britanic, Theresa May, a sosit miercuri in China pentru o vizita oficiala, intr-un moment in care se ambitioneaza sa intareasca relatiile comerciale ale Marii Britanii cu tarile straine in perspectiva perioadei post-Brexit, relateaza AFP, citata deAgerpres.

Theresa May si-a inceput vizita in marele oras industrial Wuhan (centru) si va ramane in tara asiatica pana vineri. O vizita menita sa aprofundeze noua "varsta de aur" a relatiilor chino-britanice, potrivit Ministerului chinez de Externe.

In cursul zilei de miercuri, prim-ministrul britanic se va deplasa la Beijing unde se va intalni cu omologul sau chinez, Li Keqiang.

Joi va fi primita de presedintele Xi Jinping, pentru ca vizita sa se incheie vineri in metropola Shanghai (est).

Vizita efectuata de Theresa May in China are loc intr-un moment in care iesirea tarii din Uniunea Europeana (UE) este tema centrala a actualitatii in Marea Britanie.

Camera Lorzilor, Camera superioara a parlamentului britanic, a demarat marti examinarea unui proiect de lege privind retragerea din UE, un text crucial care va genera dezbateri aprinse.

Pe de alta parte, guvernul May se afla pus in dificultate in urma aparitiei in presa a unui raport intern legat de Brexit. Potrivit acestui document, economia britanica va avea de suferit dupa iesirea din UE, prevazuta pentru martie 2019, indiferent de tipul de acord incheiat.

Premierul britanic a sosit in China insotita de sotul sau, Philip May, si de reprezentanti a circa 50 de intreprinderi si organizatii. Potrivit cabinetului sau, este cea mai mare delegatie trimisa vreodata in vizita oficiala in strainatate.