Dupa intrevederea care a avut loc marti, la Viena, intre premierul Ungariei, Viktor Orban, si cancelarul austriac, Sebastian Kurz, oficialul ungar a declarat la o conferinta de presa ca la nivel european el si Sebastian Kurz apartin unei singure comunitati politice. In Europa are loc o restructurare serioasa, a spus Viktor Orban, adaugand: "Trebuie sa aparam viitorul!". In opinia sa, cea mai mare amenintare o reprezinta problema migratiei, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul Ungariei i-a multumit cancelarului austriac pentru parteneriatul de care a dat dovada Austria in chestiunea privind migratia. Viktor Orban a amintit ca, in colaborare cu Austria, s-a reusit inchiderea traseului imigrantilor dinspre regiunea Balcanilor. Austria ne-a ajutat, printre altele, si in efortul nostru depus pentru apararea frontierei sudice a Ungariei, a adaugat oficialul ungar, care a precizat ca sistemul de cote nu reprezinta o solutie si nu pot ramane aici cei care au intrat ilegal pe teritoriul Europei.

Ungaria nu a primit nici pana acum si nici de-acum incolo nu va primi niciun imigrant ilegal, a subliniat Viktor Orban. Premierul ungar a mentionat ca in chestiunea migratiei Ungaria va participa la o discutie serioasa si la nivelul ONU. Referitor la centrala nucleara Paks II, Viktor Orban a precizat ca in aceasta chestiune nu exista o disputa intre Austria si Ungaria, subliniind ca Ungaria va depune eforturi pentru ca aceasta chestiune sa nu deterioreze relatiile intre cele doua tari.

Viktor Orban a mai spus ca Ungaria a sustinut intotdeauna extinderea UE spre regiunea Balcanilor. Vom face totul pentru succesul regiunii central-europene. Rolul de punte pe care si l-a asumat Austria este important si pentru Ungaria, a conchis premierul Ungariei.