Italia va depune apel la Curtea Europeana de Justitie impotriva deciziei autoritatilor europene de a muta Agentia Europeana a Medicamentelor din Marea Britanie in Olanda, a anuntat o sursa guvernamentala, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Milano a pierdut competitia pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), dupa ce, din cauza ca votul era foarte strans, castigatorul a fost ales prin tragere la sorti.

Ministrul olandez al Sanatatii a declarat luni ca EMA va fi mutata intr-un spatiu temporar in 2019 si abia in 2020 in cladirea permanenta, situatie care nu prea i-a convenit sefului agentiei, care a spusca sediul nu este "optim".

"La apel, va fi intrebata instanta daca alegerea orasului Amsterdam poate fi considerata ca fiind compromisa de catre informatia incompleta privind sediul agentiei", a spus sursa pentru Reuters.

Intr-un interviu acordat RTL Nieuws, ministrul olandez de finante Wopke Hoekstra a declarat marti ca nu este ingrijorat de recursul italian.

"Am citit ca italienii fac aceasta incercare", a spus ministrul, care a subliniat: "am urmat cu atentie procedura si rezultatul a fost ca EMA vine la Amsterdam si nu am niciun motiv sa cred ca asta se va schimba".