Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat marti ca Statele Unite vor adopta in curand sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei, scrie AFP.

"Intr-un viitor apropiat, vom adopta sanctiuni suplimentare", a spus ministrul Finantelor, in fata unei comisii a Senatului.

"Va fi in cateva luni, poate intr-o luna, vreau sa fiu prudent in privinta acestui angajament", a subliniat el, in conditiile in care administratia Trump tocmai a publicat o lista cu oficiali si oameni de afaceri rusi care ar putea deveni tinta sanctiunilor.

Mnuchin a dezmintit insa ca aceste sanctiuni ar putea fi "intarziate sau ridicate". "Cred ca e o caracterizare nedreapta a ceea ce am facut (...). Urmatoarele noastre sanctiuni se vor baza pe importantul volum de munca pe care comunitatea de informatii l-a realizat", a spus acesta, intrebat de senatori de ce administratia Trump nu a reactionat inca.

Trezoreria a remis Congresului un raport "clasat drept confidential de mai multe sute de pagini" precum si o lista "neclasificata" cu peste 200 de nume, dintre care 114 oficiali ai statului rus si 96 oameni de afaceri, unii dintre ei foarte apropiati de Vladimir Putin.

Aceasta lista care contine oligarhi rusi cu o avere estimata la peste un miliarde de dolari se inspira din mai multe surse, printre care revista Forbes, a admis pentru AFP un purtator de cuvant al Trezoreriei.