Oxford le-a oferit studentilor mai mult timp pentru a rezolva testele incepand cu anul trecut, pentru a ajuta fetele sa obtina note mai mari, relateaza presa internationala. Motivul pentru care Universitatea a luat aceasta decizie este, potrivit oficialilor, pentru ca femeile tind sa fie mai presate de timp. Pe de alta parte, anumiti academicieni considera ca masura este una sexista.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studentii care au sustinut anul trecut examene la matematica si informatica au avut la dispozitie 15 minute in plus pentru a rezolva testele, timpul fiind extins de la 90 de minute la 105, iar universitatea spune ca femeile si-au imbunatatit rezultatele.

Universitarii considera ca schimbarea, care nu s-a produs si la nivelul complexitatii testelor sau la nivelul lungimii intrebarilor, va diminua “efectul presiunii timpului”.

De asemenea, reprezentantii universitatii au explicat ca un examen ar trebui sa despre “demonstrarea intelegerii matematicii si nu un proces legat de timp”.

Anumiti academicieni si-au exprimat ingrijorarea fata de masura, numind-o “sexista”, pentru ca sugereaza ca femeile au nevoie de tratament special, in schimb altii au vazut modificarea ca fiind una pozitiva.

Un profesor de matematica a spus ca femeile tind sa isi verifice de doua ori raspunsurile si asta le face sa termine mai greu testele.

Sarah Hart, profesor de matematica la Birkbeck, Universitatea din Londra, a spus pentru The Times ca, spre deosebire de femei, barbatii raspund mai repede intrebarilor, cu toate ca si riscurile de a gresi sunt mai mari.

Un purtator de cuvant al Oxford a declarat pentru Daily Telegraph ca miscarea a fost “necesara din punct de vedere academic si corecta”.

“Departamentele nu au tras concluzii ferme cu privire la rezultatele de anul trecut, dar studentele din anul III si-au imbunatatit notele in comparatie cu anul anterior”, a spus purtatorul de cuvant pentru The Times.