Arabia Saudita a obtinut pana in prezent 107 miliarde de dolari in urma acordurilor amiabile semnate in cadrul vastei campanii anticoruptie lansate in 4 noiembrie, si care a dus inclusiv la arestarea unor printi din familia regala, scrie AFP.

Mohammed bin SalmanFoto: Agerpres

Procurorul general al Arabiei a anuntat marti ca dintre cei 381 de suspecti interogati 56 sunt in continuare in detentie. Saud Al Mojeb a adaugat ca valoarea estimata a acordurilor incheiate cu unii dintre suspecti depaseste 400 de miliarde de riali (107 miliarde dolari).

Aceasta campanie fara precedent a fost lansata de puternicul print mostenitor Mohammed bin Salman, 32 de ani, Printre suspecti figureaza printi, ministri, fosti ministri si oameni de afaceri.

Cel mai mediatizat dintre ei, printul Al-Walid bin Talal, 62 de ani, var cu printul mostenitor, a fost eliberat sambata dupa ce a ajuns la o "intelegere" cu autoritatile, fara a se anunta insa vreo cifra. Printul este unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

Al-Walid bin Talal a fost inchis alaturi de alte personalitati la hotelul Ritz-Carlton, un palat din capitala saudita inchis publicului si transformat in inchisoare de aproape trei luni.

Ritz-Carlton ar urma sa se deschida in 14 februarie.