Coreea de Nord a anulat brusc un eveniment cultural programat in comun cu Coreea de Sud, informeaza Seulul, scrie News.ro, citand BBC. Programat pentru 4 februarie la muntele Kumgang in Coreea de Nord, acesta facea parte dintr-o serie de evenimente inainte de Olimpiada de iarna gazduita de Coreea de Sud la PyeongChang.

Evenimentele erau vazute ca fiind un semnal de impacare intre cele doua tari.

O telegrama din Coreea de Nord arunca vina pe media din Coreea de Sud care a scris despre evenimente intr-un mod "insultator". Coreea de Sud a spus ca regreta decizia si ca Nordul ar fi trebuit sa isi respecte toate angajamentele pe care si le-a asumat.

Printre altele, la eveniment erau programate momente artistice si o demonstratie de taekwondo.

Ministrul pentru Unificare al Coreei de Sud a spus ca Nordul a fost nemultumit de stiri din media care sustineau ca ar urma sa aiba loc o parada militara pe 8 februarie, cu o zi inainte de Jocurile Olimpice.

Intre cele doua tari exista intelegerea ca se vor afla sub un steag comun in cadrul ceremoniei de deschidere si ca vor avea o singura echipa de hochei feminin, insa luni s-a aflat ca exista probleme de limbaj intre jucatoarele celor doua natiuni.